E përditësuar|e Premte, Korrik 25, 2014

Rizoto me perime 

rizoto me perimeE pëlqeni por nuk dini se si ta gatuani? Ja  mënyra më e shpejtë:

Në një tigan hidhni pak yndëyrë dhe gjalp, ose vetëm gjalp. Shtoni perimet dhe i lini të skuqen pak në tiganë, ndërkohë përgatisni orizin.

Më  pas shtoni orizin që të skuqet bashkë me asortimentet e tjera në tigan. Më pas hidhini sipër pak kripë (ose sipas dëshirës).

Shtoni zafferanon dhe 6 filxhane uji, mbulojeni tiganin dhe lini rizoton deri sa të ketë përthithur të gjithë ujin.

Përbërësit

* oriz per rizoto 4 filxhane
* gjalp sipas dëshirës
* perime të ngrira ( mikse me bizele, miser, karrota,) sipas dëshirës 500 gr të gjitha
* safron (zafferrano)
* kripë

Etiketat: , , , ,

Një koment në Rizoto me perime

  1. xhbane gjoni

    Ushimi me i mire per mua eshte rizoto

     

Shkruaj një koment